maanantai 22. elokuuta 2011

Mummovoimaa

Anni Nykänen: Mummo, Sammakko, 2010. 

Strippisarjakuva mummosta, joka "pistää mutkat suoriksi ja asiat ojennukseen".

Minulla oli mummo, joka aina jatkoi mansikkahilloa vedellä. Kaverini mummo, evakkokarjalainen, aina valitteli, että ei ollut oikein mitään tarjottavaa (pöydässä oli vain noin kymmentä lajia). Nykymummot eivät enää noudata perinteistä mummouden mallia, mutta onneksi on vielä Nykäsen piirtämä Mummo.

Mummo on perinteinen, ehkä hieman ilkikurinen, suorasanainen eikä hämmästy mistään. Mummo jopa paljastaa mummouden saloja: kuinka pitää rynnätä suojatielle viimeisillä vihreillä, jotta voi sitten köpötellä hitaasti yli (katso). Hän myös seuraa aikaansa: fasebuukkaa, tsumpaa, vesijuoksee ja pitää muotiplokia. Mutta mikä tärkeintä, Mummo huolehtii kaikkien riittävästä ruoansaannista: "Syö, että jaksat".

Kun toin kirjan kotiin, jouduin odottamaan vuoroa. Vaimo ja lapset halusivat lukea sen ensin. Olisi kaiketi pitänyt lukittautua heti vessaan sen kanssa.

Anni Nykäsen Mummo seikkailee luonnollisesti myös netissä, koska strippi sai alkunsa sarjakuvablogina. (blogi täydentää kirjaa).
Mummon arvostelu Kvaak.fi:ssä

1 kommentti:

  1. Mummot jyrää!

    Kun Tuomas Kyrön teos Mielensäpahoittaja ilmestyi, ihaillen ihmettelin, miten nuori mies voi astua niin vaivattomasti eläkeläisen ajatusmaailmaan. Sitten luin Mummoa ja tajusin, että ikä on vain numeroita. Olen ollut Mummo jo pitkään, kyllähän Sinäkin olet sen huomannut. Syö, että jaksat!

    VastaaPoista