Kuka olen?

Keski-ikäinen kahden lapsen isä, joka nauttii siitä, että sarjakuvakokoelmat ovat jo toisen sukupolven käytössä. Valitsen sarjakuvani aika satunnaisesti sen mukaan mikä näyttää mielenkiintoiselta.

Ostan jonkin verran ja lainaan kirjastoista lähes kaiken minkä löydän (paitsi mangaa). Uutta sarjakuvaa hankin lähinnä Helsingin kirjakaupoista ja netin kautta. Satunnaisesti myös ulkomaanmatkoilta. Suurin rajoite sarjakuvaharrastukselleni on ranskantaitamattomuus.

Sarjakuvaa on vuosien varrella kertynyt arviolta kahdeksan hyllymetriä. Nuorena sain kaikki Lucky Luket ja Tintit äitini kautta, sillä hän oli töissä Otavalla. Myös Asterixit kuuluivat nuoruuteeni. Sitten tutustuin Ruudun ja Non-Stopin kautta eurooppalaiseen sarjakuvaan laajemmin. Jossain vaiheessa löysin vanhempieni kirjahyllystä  "Sarjakuvat" -kirjan (Kaukoranta-Kemppinen, 1972), jonka siirsin välittömästi omaan hyllyyni.

Blogin tavoite

Pyrin kirjoittamaan itseäni kiinnostavista sarjakuvista ja muista sarjakuvaan liittyvistä mietteistä. Jos satun kiinnostumaan jostain ajankohtaisesta, saatan jopa kirjoittaa uutistyylisen jutun. Aluksi kirjoitan hieman tiiviimmin, jotta saan blogiin sisältöä, mutta tavoitteena on kaksi juttua viikossa (ellen satu kovaan työmatkaputkeen).