perjantai 26. elokuuta 2011

Flight - Lennokkaita antologioita

Kazu Kibuishi (toim.): Flight, Volume Eight, Random House, 2011. Englanninkielinen

Upean sarjakuva-antologian viimeinen osa.

Flight-antologioiden sarja alkoi 2004 lentämiseen liittyvien tarinoiden kokoelmana, jonka Kazu Kubuishi aloitti omien ja ystäviensä töiden esittelyyn. Vähitellen sarja sai vauhtia ja kirjat kasvoivat.

Flightin tekemiseen osallistuneilta piirtäjiltä on ilmestynyt useita sarjakuvakirjoja, joten sarjan alkuperäinen tavoite on täyttynyt. Yksi Flightista vauhtia saaneista sarjoista on Kibuishin oma "Copper" (Graphix, 2010). Yksi kirja on julkaistu (ja ostettukin meille). Copperia pääsee lukemaan myös verkossa. Suosittelen!

Flightissa on ilmestynyt myös suomalaisen JP Ahosen töitä. Hänen ninja-sarjansa (päähenkilönä Kenneth Shuri, joka on ammattistaan huolimatta melko tavallinen isä) on poikani suosikki. Yleisesti Flight on ollut koko perheelle mieleen.

Vaikka sarjan taso hieman vaihtelee, pidän kaikkia kirjoja ehdottomasti lukemisen arvoisina. On vaikea edes sanoa mitä osaa pitäisin ehdottomasti parhaana. Tarinat ja tyylit ovat erittäin vaihtelevia. Aivan kaikki tarinat eivät ole minua kiinnostaneet, mutta pääsääntöisesti ne ovat olleet erinomaisia. Useimmat tarinat ovat itsenäisiä, mutta mm. Michael Gagnén Rex-ketun tarina ("Saga of Rex") jatkui monessa kirjassa. Kirjojen sivumäärät vaihtelevat ykkösosan 208 sivusta kakkososan 432 sivuun.

Jos jotain ikävää pitäisi sanoa, niin toteaisin, että sarjaan jää koukkuun. Jos ostaa yhden, niin pian haluaa jo toisen... Flightit olen joko ostanut Akateemisesta kirjakaupasta tai tilannut Amazonista. Seitsemän ensimmäistä osaa löytyy myös pääkaupunkiseudun kirjastoista, mutta vain yksi kappale kutakin.

Katso näytteitä tarinoista: Volume One, Volume Two, Volume Three, Volume Four, Volume Five, Volume Six, Volume Seven
Kvaak.fi:stä löytyy arvosteluja sarjasta: Volume Four, Volume Five.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti